De Groene Hoeve vof
Lekerweg 25
1608 MB Wijdenes
mob. 06 50 12 79 19 (zorgboerderij en BBB)
mob. 06 30 11 00 57
groenehoeve@gmail.com

Routebeschrijving

Geschiedenis

Vooraanzicht boederij De Groene Hoeve Wijdenes vlakbij het IJsselmeer en gelegen tussen Hoorn en Enkhuizen
Voordat wij de boerderij aankochten in het jaar 2000 werd er op onze boerderij al geboerd door de familie Water. Zij hadden een melkveebedrijf met een boerencamping.

In het verleden heeft de heer Klaas Water het perceel aangekleed met heel veel bomen. Mede door deze bomen en de oude hoogstamfruitbomen maakt ons stekkie tot een uniek plekje in Wijdenes en uitermate geschikt voor onze geitenboerderij en kaasmakerij!. Vanaf het weiland aan de achterzijde van het perceel heb je een schitterend uitzicht over de West Friese Omringdijk.

Boerderij de Groene Hoeve bestaat sinds het jaar 2000, toen kochten wij, Cees en Niki, deze stolpboerderij om onze droom te verwezenlijken. Een biologische Boerderij met een kaasmakerij. Onze kaas verkochten we zelf op diverse markten in heel Nederland. Na voor boeren moeilijke jaren, begonnen wij gewoon opnieuw, een iets andere leest, maar nog steeds biologisch, nog steeds kaasmaken. In 2007 hebben wij een professionele dagbesteding toegevoegd aan ons bedrijf en in 2011 is de boerencamping overgegaan in het Betere BoerenBed. Een concept met heerlijke tenten, waar alles klaarstaat en….met een vette knipoog naar grootmoeders tijd. Even heerlijk onthaasten.

Wij gingen verder. Met behulp van de Provincie konden we de konkelkeet in 2012 realiseren. Het kaasmaken en vermarkten van de kaas werd losgelaten en werd de melk vanaf 2014 aan Henri Willig geleverd. En vanaf 1 januari 2018 zijn we overgegaan naar de Organic Goatmilk Coöperatie

Toekomst
De vuurplaats voor het buiten koken wordt aangepast. De oude kaaskamer krijgt een update. Project Groen, Groener, Groenst wordt verder uitgerold.

De boerderij zelf is gebouwd in het jaar 1850.
Achteraanzicht geitenboerderij Lekerweg 25
de achterkant gezien vanuit de dijkkant.

De groene hoeve: voor actieve en avontuurlijke mensen