De Groene Hoeve
Lekerweg 25
1608 MB Wijdenes
mob. 06 50 12 79 19
groenehoeve@gmail.com

Routebeschrijving

Geschiedenis

Vooraanzicht boederij De Groene Hoeve Wijdenes vlakbij het IJsselmeer en gelegen tussen Hoorn en Enkhuizen
Voordat wij de boerderij aankochten in het jaar 2000 werd er op onze boerderij al geboerd door de familie Water. Zij hadden een melkveebedrijf met een boerencamping.

In het verleden heeft de heer Klaas Water het perceel aangekleed met heel veel bomen. Mede door deze bomen en de oude hoogstamfruitbomen maakt ons stekkie tot een uniek plekje in Wijdenes en uitermate geschikt voor onze geitenboerderij en kaasmakerij!. Vanaf het weiland aan de achterzijde van het perceel heb je een schitterend uitzicht over de West Friese Omringdijk.

Boerderij de Groene Hoeve bestaat sinds het jaar 2000, toen kochten wij, Cees en Niki, deze stolpboerderij om onze droom te verwezenlijken. Een biologische Boerderij met een kaasmakerij. Onze kaas verkochten we zelf op diverse markten in heel Nederland. Na voor boeren moeilijke jaren, begonnen wij gewoon opnieuw, een iets andere leest, maar nog steeds biologisch, nog steeds kaasmaken. In 2007 hebben wij een zorgtak toegevoegd aan ons bedrijf en in 2011 is de boerencamping overgegaan in het Betere BoerenBed: het Betere BoerenBed!

Toekomst
Op dit moment (2013) zijn wij bezig met een grote verbouwing om te gaan melken voor de fabriek. Meer geiten en meer melk: op die manier kunnen we ons bedrijf nog beter inzetten voor de verschillende disciplines op ons erf.

De boerderij zelf is gebouwd in het jaar 1850.
Achteraanzicht geitenboerderij Lekerweg 25
de achterkant gezien vanuit de dijkkant.

De groene hoeve: voor actieve en avontuurlijke mensen